Czy z tego trudnego czasu, którego doświadczyliśmy w październiku, poczucia bezradności, silnych emocji i światopoglądowych różnic można wyciągnąć jakieś dobro? Czy już będziemy dla siebie w tych internetach tylko zbiorem określonych poglądów na dwóch nogach?
Projekt #dlaGajusza zrodził się z chęci szukania bardziej tego co łączy, a nie dzieli. Co może łączyć ludzi o różnych poglądach tak, że potrafią się gromadzić przy jednym stole? Co w wielu kulturach zaprasza do dialogu i relacji? Co potrafi pocieszyć, ukoić i poprawić nastrój?
No przecież, że jedzenie! Ale jak pokazać w praktyce, że warto szukać tego co nas łączy? Stworzyć ebooka z innymi ludźmi, którzy tak jak ja kochają jedzenie!
A jak wyciągnąć z tego konkretne dobro? Przekazać 100% dochodu na cel charytatywny!

Po dokonaniu wpłaty w minimalnej wysokości 19 złotych na konto skarbonki, na stronie siępomaga pojawi się wiadomość z podziękowaniem, a w niej link do pobrania ebooka "Comfort food - przepisy, które koją" z 26 przepisami na śniadania, przystawki, obiady i desery. Żeby pobrać ebooka, musisz skopiować link do przeglądarki. Otrzymasz również maila.
Sprzedaż ebooka trwa do 24 grudnia włącznie.
100% dochodu ze sprzedaży ebooka zostanie przekazane na Fundację Gajusz, która prowadzi m.in. hospicjum perinatalne, gdzie opiekuje się maluszkami z wadami letalnymi i ich rodzinami.

Do projektu zaprosiłam moje koleżanki: blogerki i fotografki kulinarne, mamy – kobiety, którym ten temat jest równie bliski. Różnimy się, mamy odmienne poglądy. To nie przeszkodziło nam we wspólnym dążeniu do celu.
AUTORKI PRZEPISÓW I ZDJĘĆ:
Ania Chwistek, Ula Demczuk, Dorota Domino, Diana Kowalczyk, Karolina Osica, Justyna Pardyka, Olga Pawlikowska, Monika Pazdej, Zuzanna Ploch, Justyna Porowska, Magda Rączka, Monika Rosa, Basia Słok, Ania Witkiewicz.
KOREKTA I REDAKCJA JĘZYKOWA: Anna Gwizdowska
OPRAWA GRAFICZNA I SKŁAD: Urszula Kosztyła-Demczuk
POMOC PRAWNA: Anna Kalawska
KONSULTACJE DIETETYCZNE: Justyna Pardyka
Dokonując wpłaty, akceptujesz regulamin.